Bedrijfsvideo laten maken

Een bedrijfsvideo laten maken om je bedrijf beter op de kaart te zetten. Met de benodigde kennis en expertise kan ik je hierbij helpen. Met behulp van een bedrijfsvideo komt je bedrijf tot leven! Hiermee kan je het imago van je bedrijf beter naar buiten brengen en hierdoor bijvoorbeeld nieuwe klanten of personeel aantrekken. Daarnaast kan een bedrijfsvideo ook slechts ter impressie of beleving ingezet worden. Je wekt meer vertrouwen op bij klanten en je bedrijf krijgt een gezicht. Al met al zorgt het laten maken van een bedrijfsvideo voor een professioneler presentatie van jouw bedrijf.

Neem contact op
Wat komt er allemaal kijken bij het laten maken van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo laten maken kent geen vast stappenplan, maar is volledig afhankelijk van de wensen van jou als opdrachtgever. Omdat het produceren van een bedrijfsvideo maatwerk is, is er de creatieve vrijheid en dus van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van animaties of visual effects of door het juist standaard te houden zonder te veel poespas. Om samen een succesvolle productie te maken heb ik zo mijn werkwijze, deze leg ik je hieronder uit.

Bedrijfsvideo laten maken - inventarisatie

1. Inventarisatie

Tijdens een eerste gesprek zullen we samen je wensen in kaart brengen. Waarom wil je een bedrijfsvideo laten maken? En wat is het doel van de video? Deze vragen zijn belangrijk zodat vooraf een goed beeld krijg. Door vooraf goed te inventariseren wat het vraagstuk is, kan ik een bedrijfsvideo maken die precies aansluit bij wat jij in gedachten hebt. Wil je bijvoorbeeld de naamsbekendheid vergroten, jouw verhaal visualiseren of juist een nieuw product of dienst promoten? Alles is mogelijk. Tijdens de inventarisatie bepalen we ook de visuele stijl en sfeer die we toe gaan passen op de bedrijfsvideo. En vergeet niet: Hoe wordt de video uiteindelijk goed bekeken? Door een goede inzet van videomarketing, wordt de zichtbaarheid van de bedrijfsvideo vergroot. Na de inventarisatie doe ik je een passend prijsvoorstel aansluitend op wat we hebben besproken.

Bedrijfsvideo laten maken - preproductie

2. Scripting en (pre)productie

Op basis van wat we in het eerste gesprek hebben besproken, volgt er een brainstormsessie waarin we de randvoorwaarden van de video bespreken. Tijdens deze sessie zetten we de eerste ideeën op papier, welke worden ondersteund met een storyboard. Hierin bepalen we het script en visualiseren we in schets het verhaal wat verteld moet worden. Wanneer we een akkoord hebben over het idee, wordt het (pre)productieproces in gang gezet. Tijdens dit gedeelte van het proces treffen we de voorbereidingen voor het maken van de bedrijfsfilm. Hierbij kan je denken aan eventuele scripts die geschreven moeten worden, een inventarisatie van de benodigde apparatuur en de inrichting van de shoot. Zo moeten we zorgen voor een locatie, de planning, casting en eventuele animaties.

Bedrijfsvideo laten maken - filmen

3. Bedrijfsvideo laten maken

Vervolgens is het tijd voor de productie van de bedrijfsfilm. Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen is het daadwerkelijk tijd om te filmen. Afhankelijk van de productie kan het zijn dat we op meerdere locaties moeten filmen. Verder kan het voor de kwaliteit van de film ook goed zijn als er meerdere personen op de set aanwezig zijn. Dit kan de uiteindelijke kwaliteit van de bedrijfsvideo naar een hoger niveau tillen. Denk hierbij aan een geluidsman voor het opnemen van geluid, een gaffer voor het goed belichten van de set, maar ook eventuele personen/modellen die daadwerkelijk in beeld komen. Eventueel is het ook mogelijk om animaties in de bedrijfsvideo te laten maken. Het kan daarom zijn dat er animaties tijdens de productie al gemaakt worden, zodat deze later in de video geplaatst kunnen worden.

bedrijfsvideo laten maken - finetunen

4. Postproductie of nabewerking

Nadat de opnamedagen erop zitten wordt alle data bij elkaar verzameld en wordt alles in een project gezet. Vervolgens ga ik aan de slag met de montage van jouw bedrijfsvideo. Doordat we in de beginfase het storyboard al volledig hebben gemaakt, kunnen we de gemaakte beelden direct op de juiste positie in de video bewerken. Tijdens de postproductie kunnen eventueel animaties, muziek en geluidseffecten worden toegevoegd. Zodra de eerste versie gereed is, wordt de eerste opzet naar de opdrachtgever toegestuurd. Deze kunnen we dan samen doornemen. Op basis van de feedback zal de video aangepast worden en worden opgeleverd.

5. Bedrijfsvideo laten maken in verschillende stijlen

Het is mogelijk om verschillende stijlen in de bedrijfsvideo terug te laten komen door een specifieke techniek, genaamd color grading. Hiermee creëren we als het ware een extra sausje over de beelden, waardoor deze een unieke stijl krijgen. Denk hierbij aan bepaalde kleurtinten of structuren. Opgenomen geluid zoals stemmen, muziek en geluidseffecten worden gemixt tot het juiste volume, zodat de aanwezigheid van deze elementen perfect in balans is met de rest van de video. Nadat de video volledig is doorlopen, wordt deze aangeleverd in de gewenste bestandstypen.

Laten we samen aan de slag gaan!

Ik ben er van overtuigd dat we samen iets tofs kunnen realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op
Bedrijfsvideo laten maken

Trotse partners

Bedrijfsvideo laten maken - Signicat Bedrijfsvideo laten maken - Golazo Bedrijfsvideo laten maken - Provincie Noord Brabant Bedrijfsvideo laten maken - Team Blue Bedrijfsvideo laten maken - ABN-Amro Bedrijfsvideo laten maken - Kunststofplatenshop Bedrijfsvideo laten maken - Skoda Bedrijfsvideo laten maken - Hogeschool Arnhem Nijmegen

Klanten aan het woord:

 
”Voor mijn winkel met schoonheidssalon heeft Dave de huisstijl, logo en website ontworpen en gemaakt. Dave komt alle afspraken na, mailt snel terug en komt met ideen en oplossingen. Daardoor een erg prettige samenwerking!.”

Elske, Beauty Stores & Salons Apeldoorn

 
”Niet alleen was het proces heel makkelijk en flexibel, Dave heeft een kwaliteit geleverd die boven verwachting was!.”

Marjolijn, Wild Stones Amsterdam

 
”Erg prettig samengewerkt met Dave. We hebben hem gevraagd om twee video's te maken voor op onze website. Dave werkt vriendelijk en professioneel met video's van topkwaliteit als resultaat..”

Jeroen, StuComm

 

”Naast zijn kwaliteiten op het gebied van film is het ook een fijne persoon in de omgang, goed bereikbaar, kritisch en heeft hij oog voor detail!”

Paul, Golazo Sports

Soorten bedrijfsvideo's laten maken

In de praktijk zie ik verschillende bedrijfsvideo’s terugkomen. De verschillende benamingen worden voornamelijk gegeven, omdat dat doel van de video nog wel eens kan verschillen. Hieronder zal ik een aantal soorten bedrijfsfilms beschrijven.

Branding video laten maken

Bij een productvideo staat de promotie van het product centraal. Tijdens een productvideo wordt het product van zijn beste kant getoond en wordt er dieper ingegaan op het probleem dat het product oplost. Bij een productvideo proberen we altijd een verhaallijn te creëren, waarbij we eerst het probleem of vraag identificeren en vervolgens de oplossing of het antwoord hierop tonen. Hierdoor ontstaat een logische en leuke dynamiek.

Algemene bedrijfsvideo laten maken

De algemene bedrijfsvideo is de ideale video om de kijkers een kijkje binnen jouw bedrijf te geven. Hiermee wordt het gezicht van het bedrijf getoond van binnen en van buiten. Deze video is bedoeld om de sfeer van je bedrijf te tonen aan huidige en potentiële klanten of personeel. Daarnaast creëert het maken van een bedrijfsvideo met je hele bedrijf een compleet ‘wij’ gevoel onder alle betrokkenen.

Testimonial video

In een testimonial video laat je jouw tevreden klanten aan het woord. Als bedrijf wil je natuurlijk graag laten zien hoe tevreden jouw klanten zijn met jouw producten of diensten. Door jouw huidige klanten aan het woord te laten kan je het vertrouwen van potentiële klanten verhogen. Testimonials zijn een ideale toevoeging aan de cases- of productenpagina voor op je bedrijfswebsite.

Recruitment video laten maken

Wanneer jouw bedrijf op zoek is naar nieuw personeel, dan is een recruitment video de way to go om nieuwe mensen naar je bedrijf te trekken. Het zoeken van een nieuwe baan is natuurlijk altijd spannend. Door toekomstig personeel vast een kijkje te geven binnen je bedrijf, is de eerste stap al gezet. Door in de video de functieomschrijving te beschrijven en dit te ondersteunen met beelden van het bedrijf en de collega’s, krijgen potentiële werknemers een goede beleving en verhoogt dit de kans op het het vinden van nieuw personeel.

Productvideo laten maken

Bij een productvideo staat de promotie van het product centraal. Tijdens een productvideo wordt het product van zijn beste kant getoond en wordt er dieper ingegaan op het probleem dat het product oplost. Bij een productvideo proberen we altijd een verhaallijn te creëren, waarbij we eerst het probleem of vraag identificeren en vervolgens de oplossing of het antwoord hierop tonen. Hierdoor ontstaat een logische en leuke dynamiek.

Bedrijfsvideo laten maken?

Creatieveling met passie voor video, animatie en design

Tijdens de ontwikkeling van een uitleganimatie ga je samen met mij, Dave Schepers, aan de slag met de creatie van een unieke uitleganimatie. Als creatieveling is mij niets te gek! Het is mijn doelstelling om het gevoel van jouw bedrijf te vertalen in een unieke identiteit en uitstraling. Door een jarenlange en brede ervaring in verschillende studios in binnen- en buitenland werkzaam geweest te zijn, weet ik wat wel en wat niet werkt. Ik weet hoe belangrijk je identiteit en verhaal is waarmee jij impact wilt maken en de indruk die je wekt bij jouw doelgroep. Naast dat er iets mooi uit ziet, is het ook belangrijk dat het functioneert. Daarom is elke productie die ik maak doordacht met een creatief idee en de juiste doelstelling.

Graag ga ik samen met jou de uitdaging aan om jouw verhaal over te brengen door video en animaties bij je toekomstige klanten!


Leer me kennen

Veel gestelde vragen

Wat kost een bedrijfsvideo laten maken?

De daadwerkelijke prijs hangt af van de wensen die je hebt bij het maken van de bedrijfsvideo. Deze wensen kunnen bijvoorbeeld zijn: toevoeging van animaties, het filmen op meerdere locaties of het gebruik van eventuele acteurs. De productieprijs van een bedrijfsvideo begint gemiddeld tussen de 1750 – 2500 euro exclusief BTW.

Wat is de productietijd van een bedrijfsfilm?

De doorlooptijd van een bedrijfsvideo is gemiddeld 4 weken. Dit kan afwijken, wanneer er voor de productie van de video bijzondere locaties of andere tijdsgebonden aspecten benodigd zijn. Ook het weer en beschikbaarheid van eventuele acteurs kan invloed hebben op de planning.

Wat is de ideale lengte van een bedrijfsvideo?

Er bestaat geen ideale lengte voor het maken van een bedrijfsvideo. Dit is afhankelijk voor wie en waar de video wordt getoond. De uitdaging is dat spanningsboog (hoelang een video daadwerkelijk wordt bekeken) zo hoog mogelijk blijft. Eventueel kunnen er meerdere varianten met een andere tijdsduur gemaakt worden. Indien gewenst, kunnen we de bedrijfsvideo opknippen in verschillende, korte video’s voor bijvoorbeeld het gebruik van advertenties.

Afhankelijk van de sfeer van de video bepalen we samen welke muziek passend is tijdens de video. In sommige gevallen kan het ook voorkomen dat er helemaal geen muziek benodigd is om de boodschap over te brengen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer we er nadrukkelijk een stijlkeuze van willen maken en alleen een voice-over is die de tekst tijdens de video inspreekt. Een bekend voorbeeld zijn enkele commercials van het merk Bose, waarbij express geen geluid en muziek wordt toegepast, waardoor de fantasie van de kijker dit zelf invult.

In welke bestanden kan ik de bedrijfsvideo ontvangen?

Indien gewenst is het mogelijk om de bedrijfsvideo te ontvangen in verschillende bestandstypes. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan .MP4 of .MOV.

Naast bedrijfsvideo's ook andere video’s mogelijk

Sinds de oprichting van mijn bedrijf ben ik zeer enthousiast over de mogelijkheden die video te bieden heeft. Dit maakt dat ik naast bedrijfsvideo’s, ook andere soorten video’s produceer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten maken van een uitleganimatie of social media animaties. Verder is het ook mogelijk om jouw video aan te vullen met dronebeelden. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld je bedrijfspand, de omgeving of andere objecten in kaart brengen. Kortom, voor het gehele pakket op het gebied van videobewerking en animaties kan je bij Eyefinity Media terecht.

Maak kennis in een vrijblijvende kennismaking

Ben je nieuwsgierig wat ik voor je zou kunnen betekenen? Maak vrijblijvend kennis om te bepalen of het inzetten van een bedrijfsvideo voor jouw bedrijf de oplossing is. Tijdens een vrijblijvende online kennismaking vertel ik je over wat mogelijk is. Laat je verrassen door de verschillende mogelijkheden die we in kunnen zetten om jouw verhaal door middel van een unieke bedrijfsvideo te kunnen vertellen!

    Mijn naam is

    Mijn e-mailadres is

    Mijn bedrijfsnaam is

    Waarom ik graag video of animatie wil inzetten voor mijn bedrijf is:

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden & privacyvoorwaarden.