Een animatie laten maken

Authentiek in beeld

Naast video zijn er ook leuke creatieve manieren om met animatie je verhaal te vertellen. Vaak zie je uitleganimaties voorbijkomen die op een ludieke wijze de boodschap overbrengen. Zo heb je vele soorten animaties met een simpele stijl tot aan hoogstaande 3d-realistische animaties. Dus de keuze is reuze!

Het productieproces van een animatie

1. Leuk kennis te maken!

Gezamelijk bespreken we je wensen voor het laten maken van een animatie. Wat is het verhaal wat je wilt vertellen? Wat is je doelstelling van de animatie en welk soort animatie past hierbij? Hoe gaan we ervoor zorgen dat je animatie ook daadwerkelijk bekeken wordt? Enkele vragen zoals deze bepalen het succes van de volgende stappen. Hebben we de antwoorden op de vragen? Dan werk ik graag een (prijs)voorstel voor je uit.

2. Ideevorming

Op basis van de bekende informatie uit de vorige stap werk ik een script uit, vaak ondersteund met een visueel storyboard. Hierin zal ook een stijlopzet worden ontworpen die aansluit bij je verhaal, bedrijf en doelgroep. Ook zal ik in deze fase in samenspraak diverse stemvoorstellen doen als voice-over die aansluiten bij de animatie.

3. Produceren maar!

Wanneer we het eens zijn over het script en hoe de scenes eruit komen te zien, ga ik aan de slag met de animatie. In de tussentijd wordt ook de voice-over opname gemaakt die als leidraad dient voor het verhaal. Uiteindelijk zal hier een eerste versie ontstaan uit de animatie. Uiteraard heb je dan de gelegenheid om hier feedback op te geven.

4. Oplevering & nazorg

Wanneer de feedback van de animatie is verwerkt, worden er eventueel geluidseffecten en muziek toegevoegd die de beleving van jouw animatie compleet maken! Zijn jouw wensen vervuld en ben je tevreden? Dan lever ik volgens afspraak de animatie aan zodat het ingezet kan worden.

Welke vormen van animaties zijn er?

Bij mij kan je diverse animaties laten maken. Of het nu gaat om een logo-animatie, uitleganimatie of whiteboardanimatie. Zo heb ik eerder ook animaties gemaakt als projectie op gebouwen.

Dit komt niet veel voor, maar is wel uniek! Naaste platte animaties bestaat er ook 3d-animatie waarbij je de animatie ‘ruimtelijk’ kan maken. Ook is het mogelijk video te combineren met animaties, wat je video naar een hoger niveau kan tillen! In mijn portfolio zie je diverse soorten animaties terug.

Animatie aanvragen

Een gratis intake aanvragen?

Ben je aan het oriënteren om een animatie te laten maken maar zijn de puzzelstukjes nog niet compleet? Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan en ik kijk samen met jou naar de mogelijkheden!

Gratis intake

Jouw uitleganimatie

Ben je weleens benieuwd naar hoe jouw uitleganimatie voor jouw bedrijf eruit kan komen te zien? Vul hieronder je gegevens in en ik laat snel van me horen! Of maak een afspraak voor een gratis intake.

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden & privacyvoorwaarden